(Kontakt oss hvis du ikke finner svar på det du lurer på.)

Koster det noe å registrere meg som bruker?
Nei. Lyderia er gratis å bruke, både privat og i skolesammenheng. Det eneste du trenger er en epost-adresse for å registrere deg som bruker.

Hva er "Arena"?
Arena er det stedet i Lyderia hvor man kan publisere større resultater, eller "verk", fra forskjellige oppdrag. Dette kan være tekst, låter, videoer eller bilder som er skapt eller lastet opp av brukeren. På "Arena" får alle spillere tilgang til å utforske dine verk, og man kan gi verkene "Applaus" hvis man vil. Antallet applauser er synlig, og man kan sortere på verk med flest applauser.

NB! Tidligere var det slik at kun en spillers venner i Lyderia kunne se dine verk på Arena, men fra 10. august 2016 blir alle publiserte verk synlig for alle. Samtidig med denne endringen har vi introdusert muligheten for hver spiller til selv å bestemme hva som skal være publisert her eller ei. Man kan alltids avpublisere verket sitt, slik at det ikke lenger vises i Arena.

Hva er "Lager"?
Lageret er stedet hvor alle filer eller ressurser du har jobbet med, eller levert, samler seg. Alt fra enkle opptak du har spilt inn, til bilder og videoer du har tatt eller lastet opp. Man kan si at på Lageret finnes alle bestanddelene som utgjør et verk, som man finner på Arena.

Har dere moderatorer i Lyderia?
Ja. Vi har medarbeidere som modererer alt våre brukere laster opp og publiserer i Lyderia. Bidrag og innhold som bryter med brukervilkårene våre vil kunne bli slettet uten varsel. Vi forsøker så langt det er mulig å begrunne slik sletting ovenfor brukeren.


Det kommer opp "Noe gikk galt" og jeg kommer ikke videre. Hvorfor?
Dersom du ikke er koblet opp mot internett, vil du få en slik feilbeskjed - så sjekk internettoppkoblingen. Det kan også være noe annet som er galt, så vi anbefaler at du først forsøker å laste inn siden på nytt, og eventuelt logger ut og inn igjen. Dersom du bruker Lyderia-appen kan du prøve å lukke og åpne Lyderia på nytt.

Hvis dette ikke løser problemet vil vi gjerne at du kontakter oss og forklarer hva som har skjedd!


Kan jeg som lærer registrere brukere for klassen min?
Nei. Lyderia krever at hver spiller registrerer seg unikt med egen epostadresse eller telefonnummer. Dette for at vi skal kunne knytte en spillers leveranser og progresjon til én unik spiller, og da passer det dårlig å spille mange sammen på en lærers konto. Vi er klar over at det særlig i barneskolen er mange som ikke har egen epost eller telefon, og at dette kan være en barriere for bruk av Lyderia. Likevel må vi holde på denne innloggingsformen inntil videre, og håper skolen introduserer epostbruk tidlig i skoleløpet.

Må vi betale for å bruke dette på min skole?
Nei. Vi vil gjøre det så enkelt som mulig for alle skoler i Norge å benytte Lyderia som en ressurs i undervisningen og krever derfor ingen lisens eller betaling.


Kan foreldre følge med på hva barna gjør?
Vi har ingen form for "foreldrekonto" eller lignende hos oss, men anbefaler foreldre å følge med på hvordan barna deres bruker Lyderia, og ha en dialog om hva man skal levere og publisere til Lyderia. Ved uønsket innhold kan man varsle oss.

Henviser også her til Brukervilkårene for Lyderia.


Kan brukere slette bidrag de har publisert?
Nei, man kan ikke endelig slette bidrag, men brukeren bestemmer selv hva som skal gjøres synlig for andre spillere.

Alle bidrag fra spilleren kan finnes igjen på "Lager" i Lyderia, mens man selv velger om man ønsker å offentliggjøre bidrag til "Arena", hvor alle kan se.

Kontakt oss dersom det er noe i Lyderia som bør fjernes.


Kan man ha "venner" i Lyderia?
Ja! På profilsiden er det et felt som heter "Venner", hvor man kan søke opp andre spillere i Lyderia. Du kan sende hvem du vil en venneforespørsel, og hvis den andre godkjenner deg blir dere venner i spillet.

Venner kan følge med på hverandres aktivitet i Lyderia, og man kan se hvilke oppdrag andre har løst.


Kan jeg gå tilbake når jeg har trykket meg videre inne i et oppdrag?
Nei, men man kan gjøre utfordringer og oppdrag på nytt, etter at man har fullført dem.Tilbake til topp